Praktijk Verbindend biedt hoogwaardige, domeinoverstijgende, verbindende en passend hoopvolle behandeling aan kinderen en jongeren (10- 18 jaar) met anorexia nervosa en onderliggende problematiek:
- Waar de behandelmogelijkheden zijn uitgeput;
- Die uitbehandeld zijn;
- Met complexe onderliggende problematiek;
- Waar geen geschikte passende hulp voor handen is in ons zorglandschap;
- Die tussen wal en schip vallen;
- Welke vastgelopen zijn binnen de reguliere zorg;
- Waar geen direct passende vervolgbehandeling voor handen is;
- Met ernstig ondergewicht (geen voorwaarde).
Door een tijdelijke overname van behandeling in samenwerking met de al betrokken partijen, brengen we complexe situaties weer in beweging waardoor er perspectief, ontwikkeling en kansen ontstaan. Met elkaar bundelen wij krachten.
Vooraf zijn er geen exclusiecriteria. Tijdens het dossieronderzoek/screening (stap 3 van werkwijze) wordt onderzocht of Praktijk Verbindend van betekenis kan zijn.
Er vindt altijd een nauwe samenwerking plaats met de al betrokken hulpverlening, zoals een (GGZ)instelling, de kinderarts, de huisarts, psycholoog, diëtiste, fysiotherapie, ervaringsdeskundige, maar ook met overige partijen zoals school, de gemeente, politie.
Binnen de intensieve maatwerkbehandeling heeft Praktijk Verbindend de casusregie. Er is sprake van 1 aanspreekpunt. Voor een intensieve maatwerkbehandeling wordt een plan op maat gemaakt. Hierna vindt een ketenoverleg plaats voor afstemming over taken, rollen, verantwoordelijkheden. Een JA- akkoord van alle betrokkenen is een vereiste om te kunnen starten met de intensieve maatwerkbehandeling, samenwerking is van groot belang.
Vanwege de risico’s van complexe problematiek binnen de intensieve maatwerkbehandeling wordt er voor de start van een intensieve maatwerkbehandeling vrijwel altijd een moreel beraad gehouden. Risico’s van complexe problematiek: uitputting behandelteam, uitputting begeleidingsteam, verslechtering gewicht, gevolgen van (ernstig) ondergewicht, overlijden t.g.v. ernstig ondergewicht, suïcidaliteit.
Er is wekelijks een Multi Disciplinair Overleg (MDO) waar de situatie en/of voortgang van het kind/de jongere met (indien mogelijk) alle professionals wordt besproken.
Voor vragen over een mogelijke aanmelding kunt u contact opnemen met Praktijk Verbindend.